| Yazar |
Mesaj |
| < AS-Tedavide Alternatif Yöntemler ~ (homeopati) Mutlaka okuyun |
|
Tarih:
Prş Tem 23, 2009 9:48 am
|
|
|
|
|
Homeopati nedir? (Alternatif tıp)
220 yıllık bir geçmişi olan, aslında tıbbın atası Hipokrat'a kadar dayanan bir tedavi yöntemi. Benzer, benzer ile tedavi edilir sözü aslında ilk Hipokrat tarafından sarf edilmiş. Sağlıklı olan kişiye, hastalık yapan madde uygulandığında ortaya klinik belirtiler çıkar. Aynı bulgu ve belirtilere sahip hasta kişiyle karşılaşılaştığımızda, aynı maddeyi, ancak çok düşük dozlarda uygularsak klinik anlamda bir iyileşme gözleniyor. Buna homeopatik tedavi diyoruz.
Bunu örnekleyebilir misiniz?
Sözgelimi arı sokmasında bir ilacı gereken dozda verdiğinizde çok etkili olur. Zaten kullandığımız ilaç da arının bütününün ezilip laboratuvarda birtakım işlemlerden geçirilip 'sulandırılmış' formudur. Ama bunun yanı sıra tıpkı arı sokmasındaki gibi şişkinlik, kızarıklık, zonklayıcı tarzda ağrı, soğuk uygulamanın iyi gelmesi gibi etkiler söz konusu. Eklemde yangı durumunda, yılan, sinek sokması gibi durumlarda aynı ilacı kullanabiliyorsunuz.
Homeopati nerelerde kullanılıyor?
Romatizmal hastalıklar, dermatoloji, kulak-burun-boğaz hastalıklarının önemli bir bölümünde, jinekoloji, doğumu kolaylaştırma gibi alanlarda kullanılıyor. İşin başı yakınmayla gelen olgunun öyküsünü çok iyi almak ve ayrıntılı muayene etmekten geçiyor. Homeopatinin çok derin bir sorgulaması var. Hastanın ağrıyı nasıl tarif ettiği önemli. Sancı şeklinde mi, bıçak saplanıyor gibi mi, yanıyor mu, zonkluyor mu, süreğen mi yoksa anlık gidip gelme şeklinde mi? Yanıtlar yapacağınız tedaviyi etkiliyor.
Homeopatide ilaçları çok iyi tanımak gerekiyor. 3 binden fazla madde ilaç olarak kullanılıyor. 1500'ü oldukça aktif. Homeopat olarak çok sık kullandıklarımız ise 500 tane, ki bunları hatmetmeniz gerekiyor. Çünkü her birinin ayrı ölçüsü var. Sağlıklı kişiye bu ilaçları verdiğinizde hasta kişideki semptomlar çıkıyorsa ancak o zaman kullanılabiliyorlar. Homeopati, bitki ilaçları demek değil. Kullanılan ilaçlar tabii ki doğadan geliyor. Regl öncesi baş ağrısı çekenlerde, menopozda vb. kullandığımız ilaçlar var. Kimi yerde seyreltilmiş yılan zehri kullanıyoruz.
Bir nevi çivinin çiviyi sökmesi gibi...
Böyle de denebilir. Klasik tıpta ise hastalığı karşıtıyla tedavi etme söz konusu. Tansiyonunuz varsa antihipertansif ilaç, ateşiniz varsa ateş düşürücü alıyorsunuz. Homeopatlar olarak matematikçilerle çalışıyoruz. Seyreltme dereceleri önemli.
Homeopati ne kadar yaygın?
Edirne'ye kadar çok yaygın. Ortadoğu'da İsrail dışında neredeyse yok. Fransa, İngiltere, Amerika, Kanada, Hindistan, İskoçya, Almanya, İtalya, İspanya, Güney Amerika, Kuzey Afrika ülkelerinde yaygın. Fransa'da hayatı boyunca en azından bir kez homeopatik tedavi görmüş kişilerin oranı yüzde 70, düzenli olarak homeopati tedavisi alanlar ise yüzde 35-40 civarında.
Homeopatiyi koruyucu anlamda kullanabiliyor muyuz?
Homeopatinin en önemli özelliklerinden biri bu. Romatizma, alerji, kronikleşmiş gastrit, dermatolojik sorunlar, onkoloji hastası olup kemoterapi veya radyoterapi almış, onun yan etkileriyle boğuşanlara homeopatik ilaçlar verilebiliyor. Romatizmada alevlenmelerin hem şiddetini hem de sıklığını azaltıyor. Homeopati kanseri tedavi etmez ama tedavi yan etkilerini giderir.
Psikiyatride de işe yarıyor mu?
Belli bir yere kadar kullanılabilir. Şizofreniyi tedavi edemezsiniz ama depresif semptomlar, uyku sorunları, panik atak ve bağımlılık hallerinde kullanılabilir.
Kolay yanıt alınan hastalıklar neler?
Üst solunum yolu enfeksiyonları, tekrarlayan orta kulak iltihaplanmaları, romatizma, sindirim sistemi sorunları, üroloji. Kataraktı en azından frenleyebiliyor.
Neden homeopatiyi tercih edelim?
Ucuz bir tedavi, ilaçların kullanımı kolay, yan etkileri hemen hemen hiç yok ve güvenli. 7'den 70'e herkes kullanabilir. Vücudumuzda mitokondri adı verilen hücrenin içinde bulunan çok değerli bir organel var. Bunun aslında bir tür bakteri olduğu Japonlar tarafından belirlendi. Antibiyotik kullandığımızda vücudumuzda hastalık tablosu yaratan virüs ve bakterileri yıkıma uğratırken çok değerli mitokondriler de kayba uğruyor. O zaman antibiyotikleri ne kadar az kullanabilirsek o kadar iyi. Olabildiğince dar spektrumlu antibiyotik kullanalım.
Kimler homeopatiden yararlanabilir?
Herkes faydalanabilir... Kısıtlama olduğu zamanlarda homeopatik ilaçların kullanımı daha mantıklı. Gebelik, yeni doğan bebekler, yaşlılık, karaciğer-böbrek sorunu olanların vücuduna daha az kimyasal girmesi gerekir. Ama her yaştan herkes faydalanabilir homeopatiden.
Homeopatlara nasıl ulaşabileceğiz?
Sağlık Bakanlğı'nda homeopatinin yeri henüz netleşmiş değil. Fransa'da üst ihtisas şeklinde eğitim alıyorsunuz. Ben aile hekimiyim. İki yıl homeopati eğitimi aldım. Homeopati, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği destekleyici tedaviler listesinde yer alıyor. Gebelerde, yaşlılarda ve çocuklarda homeopatik ilaçlar son derece güvenle kullanılabiliyor. Yardımcı tedavi diyoruz ama bazen birincil tedavi olabiliyor.
İlaçlar Türkiye'de var mı?
Türkiye'de yok. İlaçlar, klasik tıptaki ilaçlara göre çok ucuz. Tedavi çok kişiye özel. Son 50 yıldır tıbbı standardize etme çabası oldu. Bu standardizasyondan çıkılmalı. Hastalık değil hasta vardır.
İlaçlar nerede üretiliyor? Nasıl ilaçlar bunlar?
En büyük üretici Fransa'da. İlaçların tablet, enjeksiyon ve granül formları var. Kişinin yakınmalarının derecesine göre ilaç verilmesi gerekiyor. Bu nedenle homeopat mutlaka doktor olmalı. Birkaç aylık eğitimin ardından verilen sertifikayla homeopat olunamaz.
İlaçlar daha pratik ve ucuz. İlaçların bir tüpü kullanım süresi değişmekle birlikte 1.6-1.8 avro civarında. Şu anda kullanılan kimyasal ilaçların üçte, dörtte biri fiyatına yani.
Homeopatik tedavi almaya karar veren kişi nelere dikkat etmeli?
Referans yoluyla gidilmeli. Eğitimine mutlaka bakılmalı. Kurs ve sertifikalarla homeopat olunmaz
****** şim di gelelim benim hikayeme *****
ben yaklaşık 1 sene ebmral kullandım ve bu arada sizlşerde biliyorsunuzdur yan etkileri çok fazla olan bir ilaç .gecen sene temmuz ayın da bir şekilde almanyada bulunan hemeopati uzmanıyla nette tanıştım.
Hastalık seyrimi şimdiye kadar olan kısmını geniş bir şekilde faksladım kullandığım ilaçlar felan
temmuz 2008 de homeopati uzmanı olan dr izne geldi ben de yanına gittim ve ve beni muayene etti beni yere otutturdu ayaklarımı uzattım ve ayaklarım dan vucudum da ne hastalık var ne yok eliyle ayaklarıma bastırarak hepsinide bil di nasıl mı ayaklarıma bastırdığı yerlerden bazı bölgelerin de bastırmanın dışım da yanmna gibi bir his oluyor bu şekil de muayene etti felan
Gelelim konunun özüne bana küçük boncuklar halin de tüplerin için de iki tane ana temel ilaç verdi ve ben bu ilaçları halen kullanıyorum şu anda da çok rahatım arasıra ağrılarım olsada an azın dan gecen seneler gibi değil sadece hafifi ağrılar
Tamam biliyorum ki bitkisel ilaçlardan memnun olanlarda var olmayanlarda hatta benim yakın bir arkadaşım mehmet ağbide bitkisel ilaç tedevisi kullandı ve memnun olmadı
ama ben bu homeopati tedavisin den Allaha şükür çok memnunun .Hatta sizede reklam olsun diyede yazmıyorum bunları dün beni tedavi eden homepati doktorumla konuştum ashad diye bir sitemizin olduğunu bahsettim izin alaraktan dan yazıyorum bunları.
Şu anda bu tedaviyi alıyorum daha önceden karaciğer enzimloerim felan çok yüksekti arasıra tahlil veriyorm ve hepside normal ve arasırada ağrım olsa ki bana göre ağrı değil Allaha şükür çok iyiyim
Sizlerle paylaşmak istedim. Saygılarımla
Dilaver İÇME |
En son dilaver tarafından Prş Ağu 13, 2009 8:14 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Prş Tem 23, 2009 10:18 am
|
|
|
|
|
| Dilaver bey,verdiğinizbilgi için teşekkür ederiz ama türkiyede nasıl uygulatacağız.Almanya ya gitmek zor iş. |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Prş Ağu 13, 2009 8:25 pm
|
|
|
|
|
Aysun hanım sanırım yanlış anladınız ben almanyaya gitmiyorum türkiyede yaşıyorum.ben bu homeopati(alternatiftıp) doktoruyla net aracılığıyla tanıştım gecen sene temmuz ayın da izne geldiğin de ziyaret ettim ve bana bağzı ilaclar verdi bitkisel hala onları kullanıyorum ve Allaha şükür arasıra ağrım olsada rahatım .
Ama bu yöntemi denemek nasıl olur sizler acısından bilmiyorum doktorla konuşmak lazım .
Saygılarımla |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Cum Ağu 14, 2009 4:28 am
|
|
|
|
|
Sevgili ''dilaver'' Dostumuz.
Bu kadar,uzun bir yazı,yazmışsınız,bu ,emek gerektirir.Bu kadar-
emek ,harcadığınız,yazınızda,AS. ile ,ilgili,nasıl bir,bilgi verdiniz.
Ben anlamadım. Anladığım,birtek şey,var. UMUT TACİRLİĞİ
Boşverin kardeşim,önce kendimizi,sonra ,AS li,dostlarımızı
YANILTMAYALIM. Vebali,ağır olur.
Saygılarımla |
_________________ Az ağrılı,günler dilerim |
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Pts Ağu 24, 2009 11:00 am
|
|
|
|
|
sevgili dilaver bey;
bu doktora nasıl ulaşırım,nasıl muayene olurum bilgi evrirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Pts Ağu 24, 2009 12:51 pm
|
|
|
|
|
Burada AS hastalığından bahsediyoruz.Modern tıppın care bulamadığı
derde alternatif tıp nasıl bulacak.Bu hastalığın tedavisi yok. Ağrı kesici
özelliklerden bahsediliyor onu da normal ağrı kesiciler zaten yapıyor.
Kendimize teselli aramıyalım.Bu hastalığı iyi tanıyıp ona göre mücadele etmeliyiz.alternatif tıppı şimdiye kadar denememiş arkadaşlara cazip gelebilir ama inanın sonuçta hiç bir şey değişmiyor.Belki diğer basit türden denebilecek hastalıklara iyi gelebilir.Ama AS ve kanser türü hastalıklara
alternatif tıppınben bu zamana kadar bir faydasını (tedavi amaçlı)duymadın,görmedim.
Bu tür şeylerede çok meyil bağlamayın derim. |
_________________ hcahitozbay@hotmail.com
cahitozbay@emekun.com.tr
532 633 91 08
532 792 85 75 |
|
|
|
|
 |
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|