| Yazar |
Mesaj |
| < AS-Tedavi ~ MERHABA ARKADAŞLAR |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 12:00 pm
|
|
|
|
|
| Arkadaşlar hepınıze merhaba.2 gun önce as oldugumu öğrendım.Bu sıteyı bulunca ve yorumlarla tecrubelerı okuyunca cok rahatladım.37 yasındayım ıkı yıldır sırt agrılarım vardı 1 defa doktora cıktım ama strese baglı dedıler sonuc olumsuzdu tedavı acısından.Ama bu sefer cıktıgım prf.dr.ilk seferınde daha teşhısı koydu fakat kromozom testını yapmadı.cok onemlı mı acaba bu testın yapılması teşhıs acısından.Saygılarımla |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 12:38 pm
|
|
|
|
|
cem bey geçmiş olsun öncelikle..
37 yaşında olduğunuza göre bu hastalıktan bu yaştan sonra çok fazla etkileneceğinizi düşünmüyorum..umarım öyle de olur..
doktorunuzun HLA B27 tahlili istediğini sanırım..o test teşhiste yardımcıdır..kesin olarak olmalı diye birşey yok..
sitemizi takip ettiğinizde çok değerli bilgiler bulacaksınız..
sevgiler
erdem |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 1:38 pm
|
|
|
|
|
o testı ıstemedı benden.kan testınde crp 3.58 sedım 28 cıktı 1 saatlık.röntgenlerde de kemık bırlesımlerı normal cıktı.Sadece fızıksel muayeneden teşhısı koydu tabı benım anlattaıklarımdan sonra.
Ayrıca ıkı gunde cok faydalı bılgıler ogrendım sıtenızden hepınıden ALLAH razı olsun. |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 1:49 pm
|
|
|
|
|
CEMYK geçmiş olsun. dna testi veya hla-b27 testi dediğimiz test as için genelde belirleyici bir test olmasına karşın bazen bu test sonucu pozitif olupta as olmayan bazende test sonucu negatif olupta as li olan arkadaşlar çıkıyor.
hla-b27 testi pozitif çıkarsa büyük oranda as diyebiliriz hastaya ama röntgen ve hastanın anlattığı şikayetlerde tutması lazım.
birde kan tahlili sonuçlarını yazarken hastanenin vermiş olduğu referans değerlerinide yazarsanız daha iyi olur. her hastanenin cihaz ve ölçüm süresine bağlı olarak vermiş olduğu referanslar farklı oluyor.
ama benim bildiğim 3.58 crp yüksek bir değer....
röngen sonuçlarına bakarak as teşhisi ve sakroliyak eklem bozuklukları rahatlıkla belirlenebiliyor.....
umarım doktorun yanlış karar vermiştir ve as li olmazsın..... |
_________________ Sağlıkla Kalın...
Murat HASAR
Tel : 0506 308 36 30
E-Mail: murat_hasar@hotmail.com |
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 2:00 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 2:49 pm
|
|
|
|
|
teşekkürler arkadalar hepınıze,ayrıca hepımıze gecmıs olsun.
crp için sınırlar 0.00-0.50 bendekı sonuc 3.58
sedim 1-15 bendekı sonuc 28 |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 2:58 pm
|
|
|
|
|
| evet CEMYK kan tahlii değerlerin as hastalarınınkini tutuyor. ve değerlere bakılırsa ağrında baya var.... ilaç kullanımınada başlamısın. idrar tahlillerin ne durumda? |
Murat HASAR
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 3:05 pm
|
|
|
|
|
sayın muhasar...
ilaç kullanımına bu gun başladım.İdrar tahlili hiç yapılmadı 3 hafta sonra kontrole cagırdılar belkı o zaman yapacaklar ben de merakla beklıyorum inş hastalık cok sancılı syretmez ama bununla mutlu olmayı kardeş kardeş gecınmeyı öğrenecegız sonucta.Saygılarımla iyiki varsınız cok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 4:10 pm
|
|
|
|
|
inşallah herşey istediğiniz gibi olur. kotrol zamanlarını özellikle ilaca yeni başlanan dönemlerde kesinlikle atlatmayın....
kullandığımız ilaçlar bazen ters tepebiliyor. ve as de kullanılan ilaçlar karaciğer ve böbrekleri etkiliyor. aman dikkat edelim....
kullandığız ilaçlarıda sitede taratın. yan etkileri ve yarattığı sıkıntıları buluabilirsiniz. |
Murat HASAR
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Ağu 19, 2009 7:21 pm
|
|
|
|
|
| Bu işin acemisi olarak sıtedekı tafsıye ve tecrubelerı dıkkate alıyorum yardımlarınız için çok teşekkürler...SAYGILARIMLA |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Cmt Ağu 22, 2009 7:37 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Cmt Ağu 22, 2009 7:53 pm
|
|
|
|
|
geçmiş olsun benim sırt ağrılarım 8 yıldır vardı ama ben hiç gitmedim doktorları pek sevmiyorum ama yine gideceğimiz onlar
yani kürkçü dükkanı gibi
hayırlı ramazanlar |
|
|
|
|
|
 |
|