Yazar Mesaj
<  AS-Tanı ve Tedavide Yenilikler  ~  süper memnuniyet
kalan
MesajTarih: Pzr Ağu 09, 2009 10:13 am  Alıntıyla Cevap Ver

Zeynep hanım
esasen oğuzhan ve arif bey AS olduklarını ve sonunda bu ameliyatı olduklarını söylüyorlar daha doğrusu yıllar önce teşhisi böyle konmuş hastalık bazı hastalarda daha aktif ve hızlı ilerliyor belkide yanlış tedavi ve eğzersiz eksikliği hastayı bu duruma getirebiliyor.Eğer hastanelerin fizik yada romotolji bölümlerinde yatan hastalara bakarsanız böyle vakalara rastlayabilirsiniz.Son İst toplantısına geldiyseniz buna yakın vakalar vardı hastalarımızın çoğu TNF gurubu ilaç kullandığı için hastalığın geçici kontrolü sağlanıyor da ilerleme engelleniyor.İst toplantısında Tuncay hoca kendi hastasıyla ilgili bir şey anlattı dedi ki yere paralel hale gelmiş bir genç hastam vardı babasıda AS liydi oldukça ağır ve hızlı ilerlemiş AS vakasıydı bir gün çalıştığı yerde birisiyle çarpışmış büyük bir çatırtı duymuş omurgasında ve düzelmiş.Tuncay bey şunu söyledi omurgadaki kireçlenme bir yerden kırılmış ve şans eseri omurgaya belkide genç olmasından zarar görmemiş ve omurga düzelmiş ama gene hareketler kısıtlı boyun vs dönmüyor.Verdiğiniz örneklerde tamamen omurga ve boyun tutuklu hastalar Asaf ve Işıkara beyler TNF ilaçlarıyla hastalık ilerlemesi önleniyor aksi takdirde sonuç 90 dereceye varan eğilme kaçınılmazdır hele eğzersiz yapmayan hastaların durumu daha vahim oluyor.Sağlıcakla
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
zeynep125
MesajTarih: Pzr Ağu 09, 2009 2:18 pm  Alıntıyla Cevap Ver

haklısınız sayın kalan.yanlış tedavi ve egzersiz eksikliği AS hastasını bu hale getirebilir.dikkat etmezsek tabiki gelebiliriz.ama benim vurgu yaptığım nokta burası değildi.beni yine anlamadınız:)
o kadar eğilmiş bir AS hastasının boynu nasıl dışarda kalabiliyor,bırakın kalmasını,yukarıya doğru nasıl bakabiliyor,boynunu döndürebiliyor.imkansız bir şey bu.sizin vermiş olduğunuz örnekte de;bakın hastanın omurgası çarpma sonucu düzeliyor ama boynunu yinede dödüremiyor.döndürürse şayet,bu AS olamaz.kifoz,v.s.gibi başka nedenlerden eğilmiş olur.çünkü,AS de en önemli özellik tutulumdur.tutulma yoksa,eğilme olsada AS denemez.
asaf ve ışıkara beyler,tabiki tedavi gördükleri için fazla eğilmediler.ama,bu kişilerde görmenizi istediğim,eğilim dereceleri değil,ne şekilde eğilmişler olduklarıydı.
7 haziran toplantısına ne yazıkki gelemedim.kimbilir,gelmiş olsaydım,şimdi farklı düşünebilirdim.muhakkak tuncay hocayı dinlemiş olmanın farkını görecektim.
Başa dön
kalan
MesajTarih: Pzr Ağu 09, 2009 6:22 pm  Alıntıyla Cevap Ver

Zeynep hanım sizin vurgu yaptığınız şey ne derece eğildikleri değil nasıl eğildikleri diyorsunuz anlıyorum.Bende demek istiyorum ki kifoz olsalar sadece omurgada eğilme olur ama bu derece olmaz.Bu bahsettiğimiz arkadaşlarımızın boyunlarını rahatça hareket ettirdikleri konusunu nereden bilebiliyorsunuz.Ben diyorum ki bu kişilerin boyunlarıda dönmüyor.Göz takibi yapıyorlar boyunları dönmüyor çünkü AS dirler.Boynu dışarıda kalmış dediğiniz olay şudur siz zannetmeyinki boyun hareket ettiği için o formasyonda.Sebebi o derece eğilmiş biri için 2 şık söz konusu ya yere doğru bakacak yada mümkün olduğu kadar ileriye.Yere bakarak tutulum gerçekleşseydi o şekilde kalacaktı ama mecburen ileri doğru bakış geliştirdiği için o şekilde ANKİLOZE yada KİREÇLENME olmuş.Mesela şöyle örneklerde var omurga bambu gibi eğilmemiş nispeten düz ama olduğu gibi boyun dahil o şekilde kireçlenmiş fikse olmuş.Böyle olan kişi hastalığı belli aşamalarda durduramamış ama düz yatarak eğzersiz yaparak nispeten eğik değilde düz fikse olmuştur.Böyle kişilerin diğer eklemleri de tutuktur boynunu çeviremez rahat yürüyemez vs.Dahası bu arkadaşlar bize boyun ve diğer eklemlerini çok rahat haraket ettirdiklerini söylerlerse siz haklı çıkarsınız ama maalesef durum öyle değil.Bu arkadaşlar her şeyiyle AS liler.Sağlıcakla.
Başa dön
Se_M
MesajTarih: Prş Ağu 20, 2009 12:39 pm  Alıntıyla Cevap Ver

ya arkadaşlar özür dilerim ama bu resimleri tıklıyorum error veriyor nasıl bakıcaz bu resimlere rapide ?
yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Başa dön
Mesajları göster:   
Tüm saatler GMT +2 Saat

Sonraki başlık
Önceki başlık
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfa Önceki  1, 2
ASHAD - Ankilozan Spondilit Hasta Derneği Forum Ana Sayfası  ~  AS-Tanı ve Tedavide Yenilikler

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderebilir ya da mesajları değiştirebilirsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz

Forum Seçin:  

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız